توت سفید (نام علمی: Morus alba) نام یک گونه از سرده توت است.درادامه مطلب زیر با خواص توت آشنا شوید.
پوست شاخههای جوان نیز برای بستهبندی و بستن پیوند مورد استفاده قرار میگیرد. برگ درخت توت سفید، به عنوان تنها غذای كرم ابریشم، اهمیت اقتصادی ویژهای دارد و گاه درخت توت اساسا به همین منظور كاشته میشود.
توت با خاصیت
توت میوهای پرخاصیت و البته پركالری است. یكصد گرم توت كه تقریبا معادل یك فنجان است حاوی ۶۱ كالری انرژی است. هر فنجان توت حاوی ۰.۹ گرم پروتئین است. البته باید توجه داشت كه پروتئین توت، پروتئین گیاهی است. این حجم توت ۱.۱ گرم چربی دارد و حاوی ۱۶ میلیگرم كلسیم است. میزان كلسیم توت قابل توجه است. بد نیست بدانید میزان توصیه شده كلسیم ۸۰۰ میلیگرم در روز است. یكصد گرم توت همچنین حاوی ۰.۸ میلیگرم آهن،
۲۸۰ واحد بینالمللی ویتامین آ ، ۰.۰۲ میلیگرم ویتامین بی یك ، ۰.۰۶ میلیگرم ویتامین بی ۲ ،۱.۱ میلیگرم ویتامین B3 و ۱۶ میلیگرم ویتامین c است. توت همچنین حاوی مقادیر بالایی آب، فیبر، تانن و منیزیم است. بد نیست بدانید هر ۱۰۰گرم توت خشك ۳۶۰ كالری انرژی تولید میكند.
خواص درمانی توت
قند موجود در توت سفید برای كسانی كه مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد. به همین علت به آنها توصیه میشود به جای قند، چای را با توت خشك بخورند.
این میوه خوشمزه دارای آنتیاكسیدانی به نام آنتوسیانید است. آنتیاكسیدان موجود در این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد كه یكی از آنها كاهش میزان كلسترول بد خون و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
نقش دیگر آنتیاكسیدانها پیشگیری از سرطان است، به همین دلیل مصرف توت برای پیشگیری از سرطان توصیه میشود.توت سفید حاوی فیبر فراوانی است، به همین دلیل ملین خوبی است.
توت در سهل كردن جریان ادرار نیز نقش دارد.
مصرف این میوه وزن را كاهش میدهد. طبق یافتههای پژوهشگران فیبرهای نامحلول موجود در توت كالری جذب شده در بدن را كاسته و موجب كاهش وزن میشود.
توت حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین c و آهن است، از این رو مصرف آن برای كسانی كه كمخونی دارند توصیه میشود.
جوشانده پوست خشك شاخههای جوان و تازه درخت این میوه، ملین و روانكننده مزاج است.
توت به علت داشتن انواع ویتامینهای گروه B در كاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب و هیجان موثر است.
ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخنها و تقویت چشم میشود.