ماش گیاهی علفی، دارای ساقه زاویهدار به ارتفاع ۴۰ تا ۷۰ سانتیمتر و برگهای منتهی به پیچک مرکب از ۴ تا ۷ زوج برگچه است. گاهی به علت داشتن پیچک از گیاهان مجاور خود بالا میرود و گلهایی زیبا به رنگ بنفش یا ارغوانی دارد.جوانه ماش دارای خواص بسیاری است که درادامه مطلب زیر به آن اشاره میکنیم.
جوانه ماش سرشار از ویتامین C است که این مقدار در ماش پخته وجود ندارد. جوانه ماش انرژیزای واقعی بوده و مملو از مواد مغذی است.
جوانههای ماش برخلاف دیگر سبزیجات که هرچه بیشتر رسیده میشوند خواص تغذیهای آنها کاهش مییابد، خواص خود را تا زمانی که به مصرف برسند حفظ میکنند.
جوانهها، غنیترین منبع آمینواسیدها (برای پروتئین)، ویتامینها و مواد معدنی محسوب شده و همچنین دارای فیبر خوبی نیز هستند. آنها حاوی انواع ویتامینهای (A, B, C, D, E, k)، اسید فولیک و نیز منبع عالی از آهن، پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم و روی هستند.
خواص تغذیهای جوانهها نسبت به نوع جوانه متغیر است. جالب است بدانید جوانه ماش حاوی فیتوکمیکالهای استروژن مانندی درون خود موسوم به ایزوفلاوونها است که مصارف درمانی بسیاری دارند.
روش آمادهسازی جوانه ماش
ماشها را ابتدا خوب بشویید،سپس آنها را درون آب خیس کرده و به مدت ۱۲ ساعت در جای تاریک و خنک قرار دهید.
سپس آنها را مجددا بشویید و به مدت ۱۲ ساعت دیگر در جای تاریک و خنک قرار دهید.
جوانههای ماش پس از ۱۲ ساعت دوم آماده میشوند.
دانههای ماش معمولا طی ۲۴ ساعت جوانه میزنند و اگر میخواهید حداکثر استفاده را از آنها ببرید بهتر است آنها را به صورت خام مصرف کنید.