خواص سکنجبینیکی از نوشیدنی هایی که این روزها زیاد مصرف می شود، شربت سکنجبین است. سکنجبین یک شربت سنتی ایرانی است که داری طبع سرو وخنک بوده وتمام منافع سرکه را داشته ودر بریدن صفرا شهرت فراوانی دارد. نام اصلی آن سرکنگبین است چراکه سابقا با سرکه وعسل آن را درست می کردند وگاهی از شیره نیز در تهیه آن استفاده می شود که در این صورت سرکه شیره نامیده می شود که در مقایسه با سکنجبین از فواید بیشتری برخوردار است. یکی از منافع سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده وهمراه خیار رنده شده می نوشندتشنگی را رفع وصفرا را برطرف می کندو از التهاب ناشی از گرما می کاهد بطوری که دهان را تر ورطوبت غلیظ مزاج را که در مجاری تنفس باشد رفع می کند ودر نهایت سموم بدن را به همراه ادرار یا عروق بیرون می آورد. گاهی نیز این شربت ملین
و مسهلی مفید بشمار می آید. اگر سکنجبین را باتخم کاسنی وکمی گلاب تهیه نمایید، نوشیدنی پرسودی خواهد شدو خصوصا برای آنهایی که طبعی گرم داشته یا کسانی که مبتلا به نفخ هستند منافع زیادی دارد، ولی برای مبتلایان به زخم معده زیان بخش است. بهتر است سکنجبین را در منزل بپزید
و موقعی که درآن سرکه را با موادقندی جوشاندید قبل از سرد شدن یک دسته نعناع تازه در آن بریزید ومدتی بگذارید بماند تا عطر نعناع در سکنجبین حل شود. در این صورت سکنجبین دارای عطر وطعمی مطبوع شده وخواص بیشتری خواهد داشت. می توانید این شربت را به همراه کاهو یا در موقع تهیه
سالاد ، بعنوان
سس استفاده کنید. باید توجه داشت که شربت سکنجبین وخیار، شیرین وچاق کننده است
و باید در مصرف آن اعتدال را رعایت نمود. همچنین هنگام تهیه سکنجبین مراعات نسبت سرکه
و مواد قندی آن را بنمایید چرا که اگر سکنجبین ترش شود منافعی نداشته
و برای اعصاب زیان آور بوده وآنهایی که معده ای ضعیف دارند
و همچنین مبتلایان به اسهال ودرد سینه
و خصوصا مسلولین نباید ازآن استفاده کنند. در ضمن کسانی که دچار سرماخوردگی شده اند وآنهایی که مبتلا به رعشه
و دردهای عصبی هستند حتما باید از آن دوری کنند