شَقاقُل معمولی یا زَردَک ریگی یا زردک ریشبزی یکی از سبزیجات ریشهای از خانواده هویج است(هویج وحشی). شکل آن همانند هویج است ولی پوست آن کمرنگتر و مزه آن قویتر است. در لهجه شیرازی به آن نرگسی گفته و در آشپزی شیرازی از آن استفاده میشود.درادامه مطلب یزربا خواص شقاقل آشنا شوید.
مغز و ریشه آن یکنواخت و ریشه آن سنگین و دیرهضم است ولی وقتی که با شکر و عسل به صورت مربا تبدیل شود گوارش آن ساده است.
خواص این گیاه:
– اسیدفولیک موجود در آن، بیماری قلبی را کاهش میدهد و مانع شکستگی استخوان بر اثر پوکی استخوان میشود.
– مصرف آن به بیماران کلیوی، سلولیت و چاقی مفرط توصیه میشود.
– از آن جا که شقاقل منبع عالی ویتامین C و نیاسین است، سیستم ایمنی بدن، سیستم گوارشی، پوست و عصب را تقویت میکند.
– میزان زیاد فیبر موجود در آن، در کاهش کلسترول و حفظ قند خون نرمال موثر است.
– فشار خون بالا، یبوست و ناراحتی های متعدد قلب را کاهش میدهد.
– خطر نقص جنین را در زنان باردار پایین میآورد.
– با بهبود عملکرد برونشیتی، به بیماران مبتلا به آسم کمک میکند.
– ریشه آن خاصیت ادرار آور و آنتیاکسیدان دارد.
– مصرف این گیاه به افرادی که از کم خونی رنج میبرند، توصیه شده است.