کدو سبز نوعی کدوی تابستانی است که میتواند تا حدود یک متر رشد کند، اما معمولاً در نصف این اندازه و یا کمتر، برداشت میشود و به همراه بسیاری از انواع دیگر کدوها، مانند کدو تنبل، در گونهٔ کدو تخم پوست کاغذی (نام علمی: Cucurbita pepo) دستهبندی میگردد. کدو سبز میتواند سبز تیره یا روشن باشد. پیوند مشابه آن، کدوی طلایی، ممکن است نارنجی یا زرد تیره باشد.درادامه مطلب زیر با خواص کدوسبز آشنا شوید.
كدو سبز داراي خواص درماني فراواني است كه از بين اين خواص ميتوان به درمان آسم و نيز رفع خونريزي روده ومعده اشاره كرد.
كدو سبز، از لحاظ علم گياهشناسي، در بخش ميوهها جاي دارد ولي از نظر آشپزي و خورد و خوراك در بخش سبزيجات قرار دارد.
ارزش غذايي ۱۳۵ گرم كدو سبز خام عبارت است از:
كالري: ۱۷
پروتئين: ۱.۴ گرم
كربوهيدرات: ۳.۶ گرم
چربي كل: ۰.۱۷ گرم
فيبر: ۱.۵ گرم
ويتامين ث: ۱۱ ميليگرم
خواص كدو سبز:
• كدو سبز، در درمان آسم موثر است و بخاطر داشتن ويتامين C ، حاوي آنتياكسيدان قويميباشد و ضد التهاب است.
• در درمان برخي از بيماريهاي ناشي از كمبود ويتامين C مانند اسكوربوت موثر است.
• از ابتلا به بيماري ام.اس پيشگيري ميكند.
• به خاطر داشتن آب فراوان (بيش از ۹۸ درصد) ميتواند براي افرادي كه داراي رژيم غذايي هستند، ماده غذايي مناسبي باشد.
• كدو سبز داراي مقدار مفيدي فولات، پتاسيم و ويتامين A است كه بدن به آنها نياز دارد.
• كدو سبز داراي ويتامين C و لوتئين است كه هر دوي آنها براي چشم مفيد ميباشند.
• از لحاظ طب قديم، سرد و خنك كننده است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي ميكند.
• تخم كدوي خام، كرم روده را دفع ميكند و براي رفع يبوست و اختلالات گوارشي مفيد است.
• پوست خشك شده آن براي درمان بواسير و خونريزي معده و روده مفيد است.
• كدو و تخم آن در پيشگيري از سرطان ريه بسيار موثر است.
• براي زخم روده و مثانه و سوزش ادرار، تخم كدو را مصرف كنيد.
• سرفه را درمان ميكند و روغن آن براي رفع دلپيچه مفيد است.