یوه گریپ (انگلیسی: grapefruit) میوهای از خانواده مرکبات با پوست زردرنگ و مزه ترش مایل به تلخی است. گریپفروت احتمالاً از پیوند پرتقال و دارابی به دست آمده است.[۱]
این میوه دارای ویتامینها و ریزمغذیهای مختلف به ویژه ویتامین ث (۴۰ درصد نیاز روزانه بدن در ۱۰۰ گرم) است. همچنین دارای اسید سیتریک، فیبری به نام پکتین، قند (۸٫۶۱ گرم در صد گرم) است. نوع سرخ و صورتی آن آنتیاکسیدان مفیدی به نام لیکوپن در خود دارند.در ادامه مطلب زیر با خواص این میوه شما را آشنا میکنید.
خواص گریپ فروت :
گريپ فروت ، اشتها را تقويت مي كند.
گريپ فروت ، عمل هضم را آسان مي نمايد و جريان عصير (شيره) معدي و ترشح كيسه صفرا را سرعت مي بخشد.
گريپ فروت ، داراي ويتامين «ث» است. اين ويتامين در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است.
گريپ فروت ، به توليد قند و مواد حياتي دستگاه بدن كمك مي كند.
گل هاي گريپ فروت از نظر طبي خاصيت ضد تشنج و لرز دارد و آن را دم مي كنند و در موقع تشنج و تب مي نوشند.
اگر گريپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرار آور آن زياد مي شود و سموم از بدن خارج مي كند.
گريپ فروت ، خون را تصفيه مي كند و كليه و كبد را پاك مي نمايد.
گريپ فروت ، ضد خونريزي و بواسير است.
گريپ فروت ، ميوه اي خنك است و عطش را رفع مي كند.
گريپ فروت ، اختلال هاي مفصلي را درمان مي كند.
گريپ فروت ، براي كساني كه موهاي سرشان مي شكند، تجويز مي شود.
گريپ فروت ، براي كساني كه عفونت هاي ريوي و تب خيز دارند مفيد است.
گريپ فروت ، علاوه بر مواد معدني ( آهن و كلسيم) داراي ويتامين هاي آ، ب۱، ب۲، پ پ، ث است.
تأثير منفي گريپ فروت بر داروهاي ضد افسردگي و…..
ـ مصرف مركبات به سبب داشتن ويتامين «ث» براي پيشگيري از سرماخوردگي توصيه مي شود. گريپ فروت نيز براي سرما خوردگي خوب است و در فصل زمستان مصرف فراواني دارد. اين ميوه آنتي اكسيدان و ليكوپن دارد، ولي مصرف آن به همراه برخي داروها (داروهاي ضد تشنج، ضد افسردگي و بي نظمي ضربان قلب) خطرناك است. آب گريپ فروت بر آنزيمهاي خاصي كه اين داروها در روده و كبد تجزيه مي كنند تأثير مي گذارد و سبب بروز عوارض جدي دارويي مي شود.
البته هنوز ماده يا مواد شيميايي كه به شكل مشخص مسئول اين تداخل باشد در اب گريپ فروت شناخته نشده است.