خانه / آشپزی / خواص مواد خوراکی / آشنایی با خواص گیاه خرنوب

آشنایی با خواص گیاه خرنوب

20150203133341073

خَرنوب (نام علمی: Ceratonia siliqua) نام یک گونه گیاه دارویی از سرده خرنوب است. میوه‌ای است که از ۵۰۰۰ سال پیش شناخته شده‌است. چند صد سال پیش از این، بجای شکر در پخت شیرینی‌ها از آن استفاده می‌شد و یا به جای شکر خورده می‌شد. نام این گیاه از واژه اکدّی خَروبو گرفته شده و در آرامی به صورت کروبو در آمده‌است.درادامه مطلب زیر با خواص این گیاه آشنا شوید.

نام لاتین : Carob

نام علمی : Ceratonia siliqua L

خرنوب گیاهی است بومی شرق مدیترانه، احتمالا شرق میانه، که کشت آن حداقل مربوط به مدت ۴۰۰۰ سال قبل بوده است، این گیاه به به یونانیان باستان، که دانه های این گیاه در یونان و ایتالیا کاشته اند نسبت داده اند،

در ایران نیز درختان کهن سال آن در غار شاهپور نزدیک کازرون وجود دارد و احتمال می رود که بذر آن زمان حمله اسکندر به ایران از یونان وارد شده باشد. و بجای این درخت علوفه ای، متقابلاً یونجه را به کشور خود برده باشند. معمولاً درخت خرنوب در هر جایی که درختان مرکبات وجود داشته باشد بخوبی می روید. ارتفاع این درخت به ۸ تا ۱۰ متر می رسد

دارای شاخه های گره دار و برگهائی مرکب از ۸ تا ۱۰ برگچه می باشد. گلهای آن عاری از گلبرگ و مجتمع به صورت خوشه است میوه اش مانند فلوس به طول متفاوت ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر به عرض ۲ تا ۳ سانتی متر و دارای وضع آویخته و کاملاً مشخص بر روی شاخه هاست. رنگ میوه قهوه ای شفاف و سطح خارجی آن مسطح و قوسی شکل می باشد. میوه طعم بسیار شیرین شبیه عسل دارد. و در داخل آن ۱۲ تا ۱۶ دانه بسیار سخت شبیه عدس دیده می شود . درخت خرنوب را می توان از طریق دانه ها تکثیر کرد اما حدود ۸ سال میوه نخواهد داشت. امید است مطلب مورد نظر را پسندیده و ما را از دعای خیر خود فراموش نکنید.

خرنوب میوه ای با طبع سرد که به نسبت دیگر میوه ها استفاده ی کمتری دارد . در این مطلب قصد داریم شما را با فواید این میوه بیشتر آشنا کنیم. خوردن این میوه برای کسانی که قصد اضافه کردن وزن خود را دارند توصیه میشود. همچنین کسانی که معده ضعیفی دارند ، با استفاده از خرنوب میتوانند معده خود را تقویت کنند.

 

 

۱-     ميوه خرنوب ادرار آور است.
۲-     براي درد سينه مفيد مي باشد.
۳-     بهترين دارو براي سرفه‌هاي مزمن و كهنه مي‌باشد.
۴-     دانه خرنوب چاق كننده است.
۵-     كساني كه زگيل دارند از ضماد خرنوب استفاده كنند.
۶-     براي ضرب‌خوردگي‌ها از ضماد خرنوب استفاده كنند.
۷-     جهت بواسير از خرنوب استفاده شود.
۸-  ماليدن پودر خرنوب به دندان‌ها باعث محكم شدن آنها مي‌شود.
۹-  براي بيماري يرقان مفيد است.
۱۰-  براي كساني كه سل ريوي دارند مفيد است.
۱۱-  پودر خرنوب براي درمان اسهال بسيار مناسب است به اين دليل كه سرشار از پكتين است.

خرنوب طبیعت سرد و خشک دارد.

قسمت مورد استفاده : میوه و دانه

خواص درمانی خرنوب

منبع غنی از انواع ویتامین های گروه B به ویژه B1

  • ادرار آور
  • مفید در درمان سرفه
  • مفید در درمان تنگی نفس
  • خلط آور
  • از بین برنده تورم ریه
  • مفید در درمان اسهال
  • اشتها آور
  • مفید در کاهش خطرابتلا به بیماریهای قلبى عروقى
  • مفید در کاهشLDL و بهبود وضعیت HDL
  • یکی از بهترین ها در کاهش استرس
  • مفید در افزایش اسپرم و افزایش تحرک اسپرم

 

روش مصرف خرنوب

ادرار آور : مقداری خرنوب را خرد کرده دانه ها را جدا کنید و سپس یک قاشق مرباخوری را به همراه یک لیوان آب شب موقع خواب خیس کرده و صبح ناشتا صاف کرده و میل نمایید.

مفید در درمان سرفه : مقداری خرنوب را پس از جدا سازی از دانه ها آسیاب کرده و یک قاشق مرباخوری را هر وعده به همراه یک فنجان آب گرم میل نمایید.

اشتها آور : مقداری خرنوب را آسیاب کرده یک قاشق مرباخوری قبل از صبحانه به همراه یک لیوان شیر و یک قاشق غذاخوری عسل میل نمایید.

مفید در کاهشLDLو بهبود وضعیت HDL ، مفید در کاهش خطرابتلا به بیماریهاىقلبىعروقى :امروزه مصرف کنندگان آگاه به سلامتى خود، بطور فزایندهاى دریافته اند که مواد غذایى با فیبر بالا به یک رژیم متعادل کمک می کند فیبر دانه خرنوب به افزایش میزان فیبر در مواد غذایى هر روزه کمک مینماید. بعلاوه با وجود توانایى کاهش کلسترول و توانایى داشتن فعالیتهاى آنتى اکسیدانى، فیبر نامحلول رژیمى حاصل از پالپ دانه خرنوب، بعنوان یک ترکیب افزودنى، تولید کنندگان

مواد غذایى را در سرمایه گذارى روى توجه مصرف کنندگان به سلامتى و صحت خود کمک مینماید. مدارک علمى قوى وجود دارد که پیشنهاد مینماید رژیم غنى از فیبر میتواند خطر بیماریهاى قلبى عروقى را کاهش دهد. در دو مطالعه اخیر مشخص شد که فیبر خرنوب داراى اثر مثبت روى میزان کلسترول انسان دارد، بویژه کاهش میباشد.

LDL/HDL  و به همان میزان بهبود نسبت LDL برخلاف برخى دیگر از فیبرهاى رژیمى، فیبر خرنوب حاوى پلى فنولهاى محلول و نامحلول در آب میباشد که داراى فعالیت آنتى اکسیدانى طبیعى قابل توجهى بوده و میتوانند تعادل مناسبترى بین رادیکالها و آنتى اکسیداﻧﻬا برقرار نمایند.

 مفید در درمان اسهال : دانه های داخل خرنوب را پس از خارج کردن آسیاب کرده در زمان نیاز یک قاشق مرباخوری به همراه یک فنجان آب گرم میل نمایید.

 مفید در افزایش اسپرم و افزایش تحرک اسپرم : بی شک خرنوب برای درمان نازایی آقایان که معمولاً به کمبود اسپرم و کندی سرعت و نه صفر بودن عدد آن اصلاق می شود یکی از بهترین هاست البته باید اضافه کنم که برای بهبود عملکرد گیاه معجونی را پیشنهاد می کنیم که با استفاده از آن شاهد نتایج شگفت آوری خواهید بود.

طرز تهیه جوشانده خرنوب

برای این منظور باید یک لیتر آب را حرارت داده تا جوش آید و ۷ عدد خرنوب که از قبل خرد و به قطعات کوچک تقسیم کرده اید را به آب در حال جوش اضافه کرده و درب ظرف را بسته و با شعله ملایم به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانید. پس از اتمام این زمان شعله را خاموش و به مدت ۳۰ دقیقه مخلوط را به حال خود رها کرده و سپس با استفاده از صافی مخلوط را صاف کرده و محلول آماده شده که طعمی بسیار دلپذیر دارد را پس از خنک شدن به دو قسمت مساوی تقسیم کرده، یک قسمت را صبح ناشتا و یک قسمت را شب موقع خواب میل کنید. این عمل را به مدت سه هفته تا یک ماه برای دریافت نتیجه مطلوب انجام دهید.

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

خاصیت گردو در طب سنتی

    محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لخته شدن خون، تنظیم سوخت و ساز ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *