حلوا ارده غذایی بسیار مقوی است که مصرف آن بیشتر به صورت صبحانهاست و مواد تشکیل دهنده آن عبارتاند از: کنجد، شکر، تخم مرغ، هل و چوبک. در ساخت حلوا ارده از کنجد سابیده که به آن ارده گفته میشود و بصورت مایع میباشد استفاده میشود.درادامه مطلب زیر با خواص ارده آشنا میشوید.
حلوا ارده یعنی بمب انرژی
اصولا ترکیباتی مثل حلوا شکری که بخش اعظم کالری آن از چربی و قندهای ساده تشکیل می شود، منطبق با نیازهای بدن نیست.
این ترکیبات اگر چه کالری زیادی به بدن می رساند اما مواد مغذی کم تری را تامین می کنند. مهم ترین نکته ای كه در حلوا شکری وجود دارد، چربی آن است. اگر حلوا شکری واقعا از روغن کنجد تهیه شده باشد که سرشار از اسید های چرب غیر اشباعی نظیر امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است، می تواند اسیدهای چرب ضروری بدن را تامین کند، البته به شرطی که به خوبی فرآوری شده باشد و در حرارت مناسب تهیه شده و شرایط نگهداری آن ها نیز مناسب باشد.
این چربی ها علاوه بر تامین کالری برای سلامت پوست و مو و فرآیند رشد و نمو نیز مفید است.
به غیر از ترکیبات یاد شده نظیر قند های ساده که با فیزیولوژی بدن خیلی سازگاری نداشته و مناسب نیستند، اسیدهای چرب آن، ویتامین ها و املاح موجود در کنجد برای بدن مفید هستند. می دانیم که هر چه قدر سرانه ی مصرف قند افزایش پیدا کند به دنبال آن بروز بیماری های غیرعفونی افزایش پیدا می کند.
این گونه غذاها به صورت تفننی و گاه گاهی لازم است اما به میزان زیاد و به دفعات نباید از آن ها استفاده کرد اما کسانی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند، چربی خون دارند و یا مبتلا به دیابت هستند نباید از این ماده استفاده کنند.
برای بچه ها حلواشکری می تواند غذای جایگزین در وعده صبحانه و برای بچه هایی که کم وزن هستند می تواند میان وعده خوبی باشد.
اما یک نکته ی مهم که در مورد ارده یا روغن کنجد وجود دارد توجه به کیفیت ارده است. اگر ارده کاملا از روغن کنجد تهیه شده باشد، ارزشمند است اما ممکن است برخی کارخانه های سازنده حلواشکری و ارده، روغن های دیگری را با آن مخلوط کنند که این ارزش کنجد و روغن کنجد یا همان ارده را زیر سوال می برد.
قابل توجه است که برخی کارخانه های سازنده از ترکیبات اصلی و تهیه فرآورده های کنجد استفاده نمی کنند.
حلوا شکری طبیعی و ارده باید از کنجد و روغن کنجد خالص تهیه شوند.
مهم ترین ویژگی حلواارده روغن آن به نام ارده است که در مقایسه با کره، چربی های زیان باری ندارد.
منبع : tebyan.net