یکی از نکاتی که همواره باید به آن درباره یک میوه وسبزی بدانیم توجه به چرخه بهره برداری بخصوص زمان برداشت محصول میباشد.درادامه مطلب زیر با اهمیت دانستن زمان دقیق برداشت محصول آشنا خواهید شد.
لوبیا
بهترین زمان برداشت دانه لوبیا زمانی است که کوچکترین دانه داخل غلاف ¼ اندازه طبیعی آن شده باشد. با اینکار لطافت محصولتان تضمین میشود. اگر زمان بیشتری صبر کنید دانهها فیبروزه و سفتتر میشوند و میزان نشاسته موجود در دانهها بیشتر میشود
بادمجان
بهترین زمان برداشت بادمجانها زمانی است که تقریبا به رشد کامل رسیده باشند و رنگشان براق و درخشان باشد. وقتی رنگشان گرفته و دانهها قهوهای شده باشند نشان دهنده رشد بیش از اندازه و دیر چیده شدن آن است، پوست بادمجان نرسیده سبز و سفت است و بادمجان خوب باید پوستی نرم و براق داشته باشد.
خیار
بهترین زمان برداشت خیار زمانی است که هنوز به رشد کامل نرسیده باشد. دو فاکتور مهم در این رابطه یکی وجود یک تیغه نرم روی پوست خیار است و دیگری دانههای ریز داخل خیار هنگام برش. خیارها بسته به گونههای متفاوتی که دارند اندازههای متفاوتی هم دارند اما یک خیار مناسب حدود
ذرت
روشهای مختلفی برای فهم اینکه آیا ذرت شیرین رسیده است، وجود دارد. زمانیکه غلاف نوک ذرت کامل باز شود؛ الیاف ذرت خشک میشوند و مغز ذرت پر به نظر میرسد . همچنین شما میتوانید به آسانی رسیدگی یک ذرت را با باز کردن یکی از ورقهها و فشار دادن نوک انگشت شصت روی آن متوجه شوید. اگر هنگام فشار دادن شیره سفید رنگی از آن خارج شد، زمان برداشت محصولتان فرا رسیده است.
هویج
هویجها را هنگامی که نزدیک ۳ سانتیمتر قطر پیدا کرد برداشت کنید. اگر هویجهای بهاره کاشتهاید، مطمئن شوید همگی را قبل از شروع فصل گرم برداشت کنید (در بیشتر مناطق جغرافیایی در ماه جولای- تیر ماه). هویجهایی که در پاییز رشد کردهاند همگی باید قبل از یخ زدن زمین برداشت شوند. اگر میخواهید بعدا برداشت کنید، مطمئن شوید که اطراف گیاهان را بهخوبی با کود گیاهی (خاک برگ) پوشاندهاید.
بروکلی
سر کلم بروکلی را هنگامی که گل کوچک آن هنوز سبز تیره و سفت است جدا کنید . این امر زمانی رخ میدهد که غنچه گل آن هنوز باز نشده باشد. بعد از اولین برداشت محصول، به آب دادن و کود دهی به گیاه اصلی ادامه دهید با این کار بروکلیهای ریزهتری خواهید داشت ولی دلچسبترند.
۲ تا ۳ سانتیمتر قطر و ۱۰ سانتیمتر طول دارد.