سیب به عنوان یکی از میوه هایی است که سرشار از ویتامین ها برای سیستم دفاعی بدن است که مصرف روزانه آن توسیه میشود به تمام این محاسن این میوه باید خاصیت لاغری بخشی را اضافه کرد درادامه مطلب زیر دررابطه با این موضوع بیشتر توضیح میدهیم.
سیب درختى از خانواده رزاسه است و در برگهاى سیب حدود یک درصد گلوکزید فلوریزین و در تخم آن علاوه بر آمیگدالین، گلوکزید فلوریزین وجود دارد.
در بررسىهاى علمى در برگ سیب وجود یک مادّه ضد باکترى به نام فلورتین ثابت شده است. این ماده ضد باکترى، از رشد باکترىهاى گرام مثبت و گرام منفى جلوگیرى مىکند. در میوه رسیده سیب مقدار قابل ملاحظهاى هیدرات کربن و قندهایى از نوع فروکتوز، گلوکز و سوکروز وجود دارد. همچنین، در دانههاى سیب هورمون رشد یافت مىشود.
در قسمت قابل خوردن سیب پکتین به صورت پکتات سدیم وجود دارد. در سیب رسیده وجود پنجاه درصد مواد ازته غیر پروتئینى را اسپاراژین تشکیل مىدهد. در پوست سیب ویتامینهاى مختلفی از جمله تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید اسکوربیک، اسید لاکتیک، اسید سوسکینیک وجود دارد که بیشتر اسیدهاى سیب اسید مالیک است.
در سیب کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، ویتامین A وC و فسفر وجود دارد. همچنین، آنزیمهاى آمیلاز، پروتئاز، پروکسىداز، الکلهاى متیلیک، اتیلیک، پروپیلیک، بوتیلیک به اثبات رسیده است.
خواص درمانى سیب
دمکرده پوست درخت سیب بهعنوان تب بر در موارد تبهاى نوبهاى، تبهاى صفراوى و مالاریا تجویز مىشود. ریشه درخت سیب خواب آور و ضد کرم است. میوهاش ضد اسهال، مدّر و آرامبخش است.
سیب پخته ملیّن و نرم کننده شکم بوده و براى رفع بىخوابى مفید است. سیب مانع تشکیل اسید ارویک در بدن مىشود لذا خوردن آن براى تصلّب شرایین، نقرس و روماتیسم مفید است.
آب سیب یا عصاره آن در سرماخوردگى و سرفه مؤثر است، همچنین؛ مقوّى، مغزى، کبد و اعصاب است. پخته آن خشونت صدا را برطرف میکند و براى تقویت قلب، رفع حالت سوداوى و عصبانى شدن مؤثر است. سیب عطش را فرونشانده و براى اسهال مفید است.
احادیث فراوان و متعدّد اهمیت را دو چندان میکند. حضرت صادق (ع) مىفرماید : خوردن سیب التهاب را فرونشانده و تب را قطع مىکند.
از نظر علمى مادهاى در سیب وجود دارد به نام فلورتین که با آب ترکیب شده و خاصیت تب برى پیدا مىکند لذا سیب علاوه بر دارا بودن مواد غذایى کامل، مقوّى عضلات قلب، قابض و ضدعفونىکننده رودهها (به علت وجود تانن- زیرا آثار بیولوژیکى و فیزیولوژى تاننها بر ژرمهاى رودهاى مثبت است) و نیز از رشد قارچها و انگلها جلوگیرى کرده و چون داراى عاملى فنلى است، آنتىسپتیک و گندزدا است.
درباره سیب، حضرت صادق (ع) باز چنین مىفرماید : به بیماران مبتلا به تب سیب بخورانید زیرا نافعتر از آن براى تب دار نیست. باز چنین مىفرماید : اگر مردم خواص کامل سیب را مىدانستند به جز آن به بیماران خود چیزى نمىدادند.
همچنین مىفرماید : به طور کلى چنانچه از نظر علمى در قسمت ترکیب شیمیایى بررسى شده است، یکى از خواصّ آن مؤثر بودن در کم کردن و از بین بردن سموم بدن، به خصوص اسید اوریک، اوره و نیز درباره تأثیر آن بر بیمارىهاى عصبى روانى تأکید شده است.
خلاصه اینکه به علت دارا بودن فلورتین، ضد میکروب، انگل و ویروسها است. به علت وجود ریبوفلاوین ضد التهاب، ضد میکروب و ضد حساسیت است در اثر داشتن نیاسین ضد چربى اضافى، چاقى و فشارخون است.
در کتاب همیشه سالم و لاغر باشد آمده است: به علت وجود ترکیبات تاننى سیب به آن خاصیت ضد اسهال، ضد سوختگى، ضد باکترى را داده است. بهترین ماده غذایى براى رژیم لاغر شدن و کم شدن وزن است. آب آنکه با پوست گرفته شده باشد بهترین دارو براى صاحبان اسید اوریک است.
منبع:تسنیم