مواد لازم برای تهیه آش شله مشهدی
نمك به اندازه نیاز
روغن مايع ده قاشق غذاخوري
فلفل سياه ۱ قاشق چايخوري
پودر زنجبيل ، پودر هل ۱ قاشق غذاخوري
پودر جوز هندي ۳ قاشق غذاخوري
لوبيا سفيد و لوبيا چيتي و ماش و نخود دویست گرم
پياز چرخ شده و بلغور گندم و برنج گرده يا نيمه سیصد گرم
چربي گوسفند(دنبه) چرخ شده نیم کیلو
گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان ۱ كيلوگرم
طرز تهیه آش شله مشهدی
اين غذا جزو اصليترين غذاهاي مشهد به حساب می آید و بر سر سفره اکثر مشهديها به ويژه در مهمانيهاي آنها ديده ميشود.
ابتدا حبوبات را يك روز قبل خيس كرده و بعد آبپز ميكنيم پس از نرم شدن مواد آنها را مانند برنج آبكش ميكنيم. چربي گوسفند و پياز چرخ شده را داخل ظرفي ميريزيم. گوشتها را با آنها ميجوشانيم تا كاملا پخته شود. سپس استخوانهاي گردن را از گوشت جدا ميكنيم. حبوبات را داخل ظرف گوشت ريخته و مرتب هم ميزنيم تا زماني كه كاملا از هم باز شود و حالت خامي خود را از دست بدهد. ادويهها، نمك، بلغور و برنج را با هم مخلوط كرده و به مواد اضافه ميكنيم و مجددا به مدت ۳ ساعت ميگذاريم بجوشد. بعد از اينكه كاملا مواد پخت روغن را اضاف کنید و آن را به مدت شصد دقیقه مثل برنج با دماي بسيار کم به حالت دم ميگذاريم.