مواد لازم برای تهیه ترشی لیته بندری
– فلفل های سبز قلمی را با مقداری نمک و سرکه بجوشانید تا نرم شود.
– تمرهندی را داخل ظرفی بریزید و کمی سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، بعد آن را داخل یک صافی بریزید و هسته های آن را در بیاورید .
– گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد نمایید .
– پوست سیب زمینی ها و هویج ها و سیرها را بکنید و ریز خرد نمایید .
– برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد نمایید .
– خیارها را (با پوست ) خرد نمایید و در صافی بریزید؛ کمی نمک روی آن بپاشید و دو تا سه ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن گرفته شود .
– موسیرهای خشک را به مدت پنج شش ساعت در آب خیس نمایید ، دو سه بار بشویید، ریشه ها و قسمت های اضافی آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده نمایید .
– بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز نمایید .
– سبزی های معطر خرد شده ترشی را با همه مواد بالا مخلوط نمایید .
– بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد نمایید و با مقداری سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ بعد به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه نمایید و به طور کامل مخلوط نمایید .
– رب انار ، ادویه ترشی ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه نمایید .
– مخلوط آماده شده را داخل شیشه مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه نمایید تا روی آن را بپوشاند .
– نمک را هم به اندازه نیاز به ترشی اضاف کنید . استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود ، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر می کند .