خانه / آرایشی و زیبایی / عوارض استفاده کرم های لایه بردار پوست

عوارض استفاده کرم های لایه بردار پوست

images

بخوانید گفته های یک متخصص پوست را در مورد عوارض استفاده کرم های لایه بردار پوست با جزئیات کامل در ادامه مطلب .

یک متخصص پوست گفت: استفاده نادرست و بدون تجویز پزشک متخصص از کرم‌های لایه‌بردار و هم چنین ماسک‌های میوه، باعث ایجاد عوارضی از جمله لک و حساسیت‌های پوستی می‌شود که گاهی این عوارض برگشت ناپذیر هستند.

دکتر محمد جواد ناظمی با تقسیم بندی انواع لایه بردارها، گفت: لایه بردارها را می‌توان به دو دسته اصلی رتینوئیدهای موضعی و گلئویک اسیدها تقسیم کرد که دسته اول بیشتر به صورت محلول و در برخی موارد به صورت ژل و کرم برای انواع پوست‌ها و بیشتر برای درمان آکنه استفاده می‌شود و دسته دوم لایه بردارها همگی به صورت کرم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این متخصص پوست و مو با اشاره به فراوانی استفاده از کرم به عنوان لایه بردار مصرفی در بین برخی افراد افزود: استفاده از لایه بردار‌های موضعی و به ویژه کرم‌های لایه بردار با توجه به اثراتی که در درمان انواع آکنه‌ها و لایه برداری‌های سطحی در پوست دارند رواج بسیاری داشته و متاسفانه همین امر باعث تشویق و تبلیغ استفاده‌ی خودسرانه از این کرم‌ها شده است.

وی ادامه داد: دسته دیگری از لایه بردارها هم وجود دارد که با غلظت‌های بسیار بالا و توسط پزشک برای درمان برخی از بیماری‌ها از جمله کک و مک، اسکارهای آکنه، کومدون‌های آکنه تجویز می‌شود که بیماران به هیچ وجه نباید از این محلول‌ها بدون مشورت پزشک استفاده کنند و مصرف آنها توسط خود پزشک انجام می‌شود.

ناظمی اظهار داشت: در خصوص محلول‌هایی که فقط توسط پزشک مصرف می‌شوند نکته مهم و قابل توجه، آگاهی و تجربه پزشک مربوطه در تجویز وهم چنین آگاهی بیمار از چگونگی مراقبت‌های پس از درمان است. از جمله این داروها، محلول فنول است که در صورت استفاده نادرست عوارض غیر قابل جبرانی را به همراه دارد.

این عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: استفاده نادرست از کرم‌های لایه بردار باعث ایجاد تحریک و التهابات پوستی، خشکی پوست و هم چنین تشدید رنگ دانه‌های پوستی، ایجاد لک وحساسیت در برابر نور آفتاب، ایجاد اسکارهای دائمی، کم رنگی و یا پررنگی در نواحی مختلف پوست می‌شود.

وی در خصوص ضرورت مشورت پزشک پیرامون استفاده از انواع لایه بردارها گفت: با توجه به رنگ پوست، واکنش پوست در نقاط مختلف بدن و هم چنین با توجه به این که کرم‌های لایه بردار در همه افراد عکس العمل یکسانی ندارند، بنابراین جهت استفاده از کرم‌های مذکور و مواد شوینده همراه آن، بهترین کار مشورت با یک پزشک متخصص پوست است، چرا که ممکن است عدم استفاده صحیح و به جا از این داروها نتیجه معکوسی به دنبال داشته باشند.

دکتر ناظمی ادامه داد: در برخی از افراد به ویژه زنانی که در دوران بارداری و یا شیردهی قرار دارند و یا دچار بیماری‌هایی از جمله عوارض اتوایمیون نظیر لوپوس و غیره هستند، کرم‌های لایه بردار به هیچ وجه نباید استفاده شوند، مگر در موارد خاص و در صورت تجویز پزشک متخصص می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. علاوه بر اینها در کسانی که نسبت به نور آفتاب حساسیت داشته و یا در محلهایی با هوای آفتابی زندگی می‌کنند و هم چنین دارای لک بر روی پوست خود هستند، تجویز و استفاده از کرم‌های لایه بردار نیاز به آگاهی و دانش لازم دارد.

این متخصص پوست و مو با اشاره به استفاده ازلایه بردارهای گیاهی در کنار لایه بردارهای شیمیایی گفت: با توجه به این که اغلب لایه بردارهای شیمیایی دارای منشا گیاهی هستند و به طور علمی ساخته شده‌اند، درصد اطمینان بالاتری برای استفاده به همراه دارند و تا زمانی که آگاهی‌های علمی لازم جهت استفاده از انواع گیاهان به اثبات نرسیده باشد و داروهای گیاهیمجوزهای لازم جهت مصرف را اخذ نکرده باشند، استفاده از آنها به صلاح بیماران نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از میوه به عنوان ماسک‌های طبیعی، پایه علمی نداشته و جهت استفاده از ماسک‌های میوه لازم است محصولات دارای مجوز از وزات بهداشت که مطالعات علمی بر روی آنها انجام شده است، مورد استفاده قرار گیرد.

هشدار : با استفاده خودسرانه ماسک ها و لایه بردارهای پوستی برای خود بیماری پوستی ایجاد نکنید .

درباره ی tony.almeyda

مطلب پیشنهادی

پیاز باعث زیبایی پوست و مو می شود

  پیاز نه فقط برای درمان ریزش موها، بلکه برای رشد مجدد موهای ریخته شده ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *