شما هم جز کاربرانی هستید که می خواهید پرورش گیاه و نحوه قلمه زنی و تکثیر گیاه سانسوریا با توضیحات کامل بیان می کنیم.
سانسوریا گیاهی چند ساله و همیشه سبز بوده که برگ های شمشیری و کشیده ای به رنگ سبز دارد.در انگلیس گاهی به آن زبان مادر شوهر میگویند.زیستگاه اصلی این گیاه غرب آفریقا می باشد.
طول این گیاه گاهی بیش از نیم متر می رسد.در نوع ابلق این گیاه زینتی ،برگ ها مخلوطی از سبز در متن و زرد در کناره ها هستند.سانسوریا دارای گونه های کوتاه و بلند می باشد.این گیاه نسبت به شرایط نامساعد محیطی مقاوم بوده و در نقاط مختلف منزل می توان آن را نگهداری کرد.
گل آن جذابیت خاصی نداشته ولی معطر می باشد.بهترین رشد خود را در دمای بین ۱۸-۲۵ درجه دارد و به دمای زیر صفر حساس می باشد و در جاهایی که نور مناسب باشد رشد مطلوب تری را خواهد داشت ولی به سایه و نور کم منزل نیز مقاوم است.در زمستان هر ۳ هفته یکبار و در تابستان یکبار در هفته به آبیاری نیاز دارد.
این گیاه میتواند سموم و گازهای آلوده موجود در هوا مانند “تولوئن” یا “فرمالدئید” را تصفیه کند.از این رو کارشناسان توصیه می کنند از این گیاه در اتاق خواب استفاده شود تا با تصفیه هوا خوابیدن را بسیار راحت تر کند.
این گیاه را می توان به آسانی توسط ریزیوم و قلمه برگ افزایش داد.
تقسیم بوته و جدا کردن ریزوم در فصل بهار صورت می گیرد.زمانی که گلدان به صورت پر در آمده و ریزیوم تمام گلدان را اشغال کرده.در این روش گیاه پایه مادری را از گلدان خارج نموده و سپس با استفاده از چاقو یا قیچی باغبانی قسمت زیرزمینی گیاه را به چند قسمت تقسیم می کنند.مزیت این روش در این است که در نوع ابلق آن که دارای حاشیه طلایی می باشد،گیاهان جدیدی تولیدی دارای حاشه طلایی خواهند بود.
سانسوریا بدلیل رنگ بندی اش گیاهی خاص و شکیل است،اما در تکثیر قلمه برگ معمولی این رنگ بندی از بین می رود،زمانی که سانسوریای ابلق به روش معمولی قلمه زده می شود،گیاه دیگر نوارهای زیبای طلایی رنگ خود را حفظ نمی کند و ظاهری ساده به خود می گیرد و تمامی آن به رنگ سبز در می آید. این امر از جذابیت این گیاه زیبای آپارتمانی می کاهد و محبوبیت آن را بسیار کم می کند.
اثر این نوع تکثیر:
در این مقاله روشی برای تکثیر شرح داده می شود که به شما کمک می کندتا سانسوریای تکثیر شده به زیبایی نوع ابلق آن با همان نوارهای طلایی رنگ در آید.
مراحل تکثیر:
ابتدا باید توجه داشت که خود گیاه ابلق باشد تا بتوان نوع ابلق را از آن بدست آورد.
برای قلمه،برگ هایی را انتخاب کنید که تازه و بلند باشند،برگ های کوچک سبز نمی شوند(جوانه نمی زنند)،از برگ های بلند که بالغ شده اند استفاده کنید – حدود ۳۰ سانت به بالا.
برگ را هر ۸ سانت به ۸ سانت ببرید.
حال برگ ها را ۲ یا ۳ روز کنار گذاشته تا آماده کاشت شوند. به یاد داشته باشید که برگ ها را سر و ته نکارید.
برای اینکه گیاه شما ابلق بماند (با نوارهای حاشیه طلایی رنگ) ،باید پایین برگ را به صورت عدد هشت برش دهید،در واقع یک مثلث از پایین برگ (قلمه ۸ سانتی)جدا نمایید.اگر این کار را انجام ندهید گیاه شما ساده و سبزرنگ خواهد شد!
حال بستر ماسه تهیه کرده و برگ ها را درون آن فرو نمایید تا حدی که قسمت هشت شکل زیر خاک رود.تعداد برگ ها در گلدان اهمیتی ندارد و می توان آن ها را به صورت فشرده در حدود ۱۰ عدد در یک گلدان با قطر دهانه ۲۰ سانت کاشت. گلدان را در محلی با دمای ۱۸-۲۰ درجه قرار میدهیم.
پس از گذشت ۳ هفته برگ ها شروع به ریشه دار شدن می کنند و در هفته چهارم جوانه می زنند،آنوقت می توان آن ها را جدا کرده و در گلدان های مجزا قرار داد.
مناسب ترین خاک برای آنها مخلوطی از ۲ قسمت خاک برگ پوسیده و یک قسمت خاک لومی است.
با این روش می توان سانسوریا را به صورت ابلق تکثیر کرد،با کمی دقت به تصویر بالا مشخص می شود که با حذف قسمت سبز رنگ از برگ،گیاه ناچار می شود برای جوانه زدن از دو پایه خود که دارای نوارهای طلایی رنگ هست اقدام کند و به همین دلیل ابلق می شود.