-
نوزادانی که دچار زردی میباشند باید به صورت مکرر شیر مادر مصرف کنند و با افزایش مصرف شیر، درجه زردی کاهش مییابد و در پایان توصیه کرد: آب قند و شیر خشک نباید هنگام زردی استفاده شود چون نه تنها زردی را بر طرف نمیکنند بلکه عفونت هم گاهی ایجاد میکنند.
دکتر سلطان زاده متخصص کودکان و نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در خصوص زردی کودک گفت: در هنگام زردی شاهد تغییر رنگ پوست به علت افزایش بیلی روبین سرم اعم از مسقیم یا غیر مستقیم میباشیم که بهترین روش تشخیص زردی مشاهده و معاینه بالینی است. البته میتوانید در مکانی که نور کافی وجود دارد یک انگشت را بروی پوست گذاشته و سپس بردارید و ببینید که تغییر رنگ داده است.
وی ادامه داد: تقریبا همه نوزادان در هفتهی اول تولد بیلیروبین بیش از یک میلی گرم دارند و حدود دو سوم (۶۵ درصد) دچار زردی بالینی میشوند که به این نوع زردی فیزیولوژیک میگویند. همچنین حداکثر میزان بیلیروبین ۱۰-۱۴ در بین ساعات ۷۲-۱۲۰ اولیه باید باشد.
سلطان زاده در خصوص مواردی که زردی نیاز به بررسی دقیق تر دارد اظهار داشت: اگر مقدار بیلیروبین بند ناف مساوی یا بیشتر از ۴ میلی گرم باشد،شروع زردی در ۲۴ ساعت اول زندگی، افزایش بیلیروبین ۵.۰ میلیگرم یا بیشتر برای مدت ۴-۸ ساعت،باقی ماندن زردی بیش از ۱۰ روز باشد باید نوزاد به صورت دقیقتری معاینه و راهکاری در صورت باقی ماندن زردی برای آن در نظر گرفته شود.
وی در خصوص عوامل خطرزا افزود: عواملی چون ناسازگاری گروههای خونی،تست کومیس مثبت،سن حاملگی کمتر از ۳۷ هفته، کاهش وزن کودک زیاد باشد و نژاد آسیای شرقی میتوانند امکان ابتلا به زردی شدید را افزایش دهند.
سلطان زاده خاطر نشان کرد: نوزادانی که دچار زردی میباشند باید به صورت مکرر شیر مادر مصرف کنند و با افزایش مصرف شیر، درجه زردی کاهش مییابد و در پایان توصیه کرد: آب قند و شیر خشک نباید هنگام زردی استفاده شود چون نه تنها زردی را بر طرف نمیکنند بلکه عفونت هم گاهی ایجاد میکنند.