روشهای گوناگونی برای استفاده از گوشت وجود دارد.میخواهیم در این مطلب بررسی کنیم که برای سلامتی کدام بهتر میباشد.
شیوه های مختلف گوشت بطور کلی شامل کباب کردن گوشت، آب پز و یا بخارپز کردن و سرخ کردن انواع گوشت است .
هنگام کباب کردن گوشت، اگر شیره گوشت در معرض تماس مستقیم شعله قرار گیرد و حالت سوختگی پیدا کند، مطلوب نیست چرا که در دراز مدت این نوع سوختگی در گوشت باعث بروز سرطان میشود.
در حالتی که گوشت سرخ میشود، روغن زیادی جذب گوشت میشود و علاوه بر اینکه کالری بسیار بالایی پیدا میکند، نوع روغن و میزان روغن مصرفی هم در کاهش کیفیت و ارزش غذایی گوشت پخته شده تاثیرگذار است.
روش پخت آب پز و بخارپز کالری کمتری نسبت به انواع دیگر دارد ضمن اینکه آهن و روی در گوشت با انواع پخت، تغییر زیادی نمیکنند و معمولا در انواع روشهای نام برده، محفوظ میمانند.
گوشتهای کبابی را نازک ببرید
معمولاً مدت زمان پخت گوشت در روش کبابی پایین است و امکان خام ماندن بخشهای مرکزی آن با این روش بالاست. به همین دلیل توصیه میشود گوشتهای کبابی را بسیار نازک ببرید و در صورت امکان برشهایی بر سطح گوشتها بزنید تا مرکز آنها هم به خوبی پخته شوند. در ضمن، بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای انگلی یا مسمومیت از مصرف کبابهای نیم پز و آبدار خودداری کنید.
گوشت را در دمای مناسب نگه دارید
یکی از مهمترین نکتهها در تهیه کباب که متأسفانه بیشتر خانوادهها به آن اهمیتی نمیدهند، نگهداری گوشت خام در دمای مناسب تا پیش از کباب کردن آن است. شما باید گوشت کبابی را حداکثر در دمای ۶ تا ۸ درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری کنید زیرا نگهداری گوشت در دمای بالای ۸ درجه بیشتر از ۲ ساعت باعث فساد گوشت خواهد شد.
برای حفظ دمای مطلوب میتوانید گوشت کبابی را از چند ساعت قبل داخل فریزر بگذارید یا آن را تا هنگام مصرف و پیش از خارج شدن از خانه داخل کلمنی پر از یخ قرار دهید. در ضمن به خاطر داشته باشید که گوشت کبابی باید آخرین وسیلهای باشد که از منزل خارج میکنید و بهتر است تا آخرین دقیقه داخل یخچال یا حتی فریزر باقی بماند.